Η Γκιλοτίνα του Ναυπλίου - εκδόσεις Κέδρος

Μου αρέσει να διαβάζω πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς γιατί ταξιδεύω μαζί τους σε άγνωστα μονοπάτια και σίγουρα οι νέοι συγγραφείς έχουν ο καθένας τους τον δικό του τρόπο γραφής. Πιο παλιά έβρισκα πολλά λάθη στους συγγραφείς και δεν τα συγχωρούσα τα λάθη τους. Πλέον είναι πιο έμπειροι οι νέοι συγγραφείς και το καλό είναι ότι από τις πρώτες σελίδες έχω μπει μέσα στο κείμενο και έχω γίνει και εγώ ένα με τον ήρωα.  Πρώτη φορά  διαβάζω πρώτο μυθιστόρημα του συγκεκριμένου  συγγραφέα και είναι σαν να διαβάζω βιβλίο έμπειρου λογοτέχνη. Ένα βιβλίο αψεγάδιαστο. Ένα βιβλίο που εισχωρεί εξαιρετικά στον τόπο, στον χρόνο και κυρίως στην ψυχολογία των ηρώων για να ανατρέψει μοναδικά και αλλεπάλληλα το κάθε συναίσθημα και την κάθε ορατή πραγματικότητα.


 
Το μαγικό σε αυτό το βιβλίο εκτός από την εναλλαγή των αφηγήσεων, είναι η εναλλαγή των ρόλων και των προσωπείων. Η εναλλαγή της προσωπικής επιλογής και της μοίρας. Τα φρικτά συναισθήματα, αλλάζουν χέρια μέσα σε λίγες στιγμές και οι ευθύνες και οι αποφάσεις μετατίθενται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

Ένα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα. Βασισμένο σε αληθινά ιστορικά γεγονότα το βιβλίο αυτό είναι ένα λυρικό αριστούργημα, όπου ο ωμός ρεαλισμός συνδιαλέγεται με το αναπόφευκτο, οι ιστορικοί τόνοι καταλήγουν σε καθαρή ποίηση και η αποτύπωση της οδύνης γίνεται ένας ύμνος προς την ελευθερία, την περιπέτεια και τη ζωή.

Φυλακές Ναυπλίου, 1872.

Στο αθλιότερο δεσμωτήριο της χώρας, δύο θανατοποινίτες περιμένουν την εκτέλεσή τους. Ο Πάρις και ο Λιανός, δύο απόκληροι που δεν έχουν τίποτα κοινό, βλέπουν το κοινό τέλος τους να πλησιάζει χωρίς να γνωρίζουν πόσες μέρες τούς έχουν απομείνει.

Κλεισμένοι μέσα σε πέτρινα τείχη, προσπαθώντας να ξορκίσουν το επικείμενο τέλος, θα αναβιώσουν το παρελθόν τους με όλη τη λαμπρότητα και την τραγωδία του. Το μακρινό Παρίσι του φιλελληνισμού, έργα τέχνης και προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας, τραγικές σκηνές της Ελληνικής Επανάστασης και ο αγώνας για επιβίωση, όλα θα αναδυθούν κι όλα θα μπλεχτούν μέσα στο μικρό κελί – ένα κελί όπου θα γεννηθεί μια αναπάντεχη φιλία.

Πόσες ανατροπές χωράει η ζωή; Πόσο πόνο και πόση λύτρωση; Πώς μπορείς να συμφιλιωθείς με το αναπόφευκτο κι αυτό που άλλοι έχουν αποφασίσει για εσένα;                                                         Εκδόσεις ΚέδροςΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε. Τα σχόλια σας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και να γίνουμε καλύτεροι!